Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kroužky

Ve školní roce 2023/2024 nabízíme:

Kroužek keramiky

Děti v něm pracují s keramickou hlínou a vytvářejí z ní jak ploché tak i prostorové výrobky. Kritériem je také praktické využití výrobků. Děti se učí pracovat i na hrnčířském kruhu. Kroužek probíhá v pondělí a pro velký zájem o kroužek je rozdělený na dvě skupiny. Vzhledem k ceně materiálu, který je k činnosti kroužku potřebný je pololetní poplatek 250,-Kč.

Vedoucí kroužku: Šárka Helvichová

Kroužek vaření

Děti se v něm učí samostatně připravovat jednoduché pokrmy, které odpovídají jejich schopnostem. Učí se při vaření dodržovat pravidla bezpečnosti i hygienické zásady při práci s potravinami. Vzhledem k bezpečnosti dětí není kroužek vaření určen pro žáky 1. třídy a přihlášené děti jsou rozděleny do dvou skupin, které se střídají po týdnu. Kroužek je v úterý. Co si děti uvaří, to si také sní, proto je  od dětí vybírán příspěvek na potraviny ve výši 250,- Kč na pololetí.

Vedoucí kroužku: Klára Zárubová

Sportovní kroužek

V kroužku se učí děti obratnosti a vytrvalosti při individuálních i kolektivních sportovních činnostech. Kroužek probíhá v tělocvičně Sokola Velké Svatoňovice, ale pokud to počasí dovolí, využívají děti ke sportování workautové hřiště, venkovní hřiště. V zimě se děti mohou vyřádit i na sněhu. Kroužek probíhá každou středu.

Vedoucí kroužku: Petra Kollertová

Pěvecký kroužek

V kroužku se děti učí rytmickým cvičením, hrají hudební hry a hlavně se věnují zpěvu. Děti zpívají za doprovodu klavíru a do doprovodu se zapojují a hrají na jednoduché nástroje. V rámci kroužku se děti připravují i na vystoupení, kterých se škola účastní. Děti si v kroužku zazpívají každý čtvrtek.

Vedoucí kroužku: Jana Prokopčáková

Dílenský kroužek

Děti se v kroužku učí používat jednoduché pracovní nástroje. Tak se dílně, která slouží pro setkávání kroužku, ozývá řezání, broušení, ťukání kladiva a smirkování. Děti se učí bezpečnému zacházení s nástroji, používání ochranných prostředků při práci a poznávají jednotlivé materiály. Do kroužku chodí jak chlapci, tak dívky. Děti se v dílně setkávají v pátek. Za kroužek je stanoven poplatek 250,-Kč na pololetí, který slouží k nákupu materiálu.

Vedoucí kroužku: Josef Smeták