Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. 5. 2024

30. 4. 2024 Projektový den "Lámeme si hlavu" rozvíjí dětskou kreativitu a zvídavost

Dne 30. května 2024 se naše škola proměnila ve svět záhad a objevů během projektového dne nazvaného "Lámeme si hlavu". Tento den byl plný výzev, pokusů a objevů, které rozvíjely dětskou kreativitu a zvídavost.

Matematické a jazykové hlavolamy

První dvě vyučovací hodiny byly věnovány záludným úkolům z matematiky a českého jazyka, které děti přiměly opravdu "lámat si hlavu" nad jejich řešením. Tyto úkoly nejen rozvíjely logické myšlení a schopnost abstraktního myšlení, ale také povzbuzovaly spolupráci a týmovou práci.

Pokusy a experimenty ve třídách

Po velké přestávce se děti vydaly do jednotlivých tříd, kde je čekaly zajímavé pokusy a experimenty:

  • Třída 1: Zázraky vody: Děti se v této třídě seznámily s tajemstvími a zázraky obyčejné vody. Vyzkoušely si různé pokusy a experimenty, které odhalily její neuvěřitelné vlastnosti a možnosti.

  • Třída 2: Optické klamy a sopky: Zde se děti ponořily do světa optických klamů a zkoumaly, jak náš mozek vnímá svět kolem nás. Kromě toho si vytvořily svou vlastní malou sopku a sledovaly, jak reaguje na různé látky a reakce.

  • Třída 3: Moderní technologie a hologramy: V této třídě vládla moderní technika a děti se seznámily s hologramy ve 3D. Pomocí plastové piramidy, kterou si samy vytvořily, objevily fascinující svět holografických obrazů a efektů.

Projektový den "Lámeme si hlavu" byl inspirativním dnem plným objevů, pokusů a nových poznatků. Děti nejenže rozvíjely své schopnosti a dovednosti, ale také si odnášely neocenitelné zkušenosti a vzpomínky na den plný zábavy a učení. Ať žije zvídavost a objevování!

img-20240430-wa0010.jpg img-20240430-wa0000.jpg

img20240430112021.jpg